logologo

Palvelut: Akupunktio/ PENS

 
YLEISTÄ AKUPUNKTIOSTA

Akupunktio on lähtöisin Kiinasta ja ensimmäiset kirjoitukset akupunktiosta löytyvät jo 2700 e.kr. Eurooppaan akupunktio on levinnyt 1600- luvulla. Suomessa lääkintöhallitus määritti akupunktion jo 1.10.1975 fysikaalisen hoidon piiriin kuuluvaksi lääketieteelliseksi hoitomuodoksi. Suomen Lääkäreiden Akupunktioyhdistys on perustettu vuonna 1972 ja Suomen Fysioterapeuttien Akupunktuuriyhdistyskin on toiminut jo yli kaksikymmentä vuotta. Akupunktiosta julkaistaan vuosittain useita lääketieteellisiä tutkimuksia, joissa akupunktion hyödyt on kiistatta todistettu esim. kivun hoidossa. Akupunktiolla on myös todettu positiivisia vaikutuksia autonomisen (tahdosta riippumattoman) hermoston tilaan ja unen laatuun.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AKUPUNKTION KÄYTTö HOITOLAITOKSESSAMME

Olemme käyttäneet akupunktiota osana fysioterapiaa lähes päivittäin jo kohta kaksikymmentä vuotta. Tyypillisesti akupunktiota käytetään erilaisten kiputilojen hoitoon, mutta myös esim. lihaksen/hermon aktivoimiseen, lihaskalvojen/arpikudoksen mobilisoimiseen sekä lihasjännityksen laukaisemiseen esim. hartia ja purenta ongelmissa. Myös tinnituksen (korvien soimisen), migreenin ja allergisen nuhan hoidossa on saatu akupunktiolla hyviä hoitotuloksia. Usein akupunktio on täydennystä fysioterapialle, mutta voi toimia pelkkänä hoitona esim. migreenin ja allergisen nuhan yhteydessä.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Akupunktio suoritetaan aina steriileillä kertakäyttöneuloilla. Akupunktio annetaan yleensä 3-5 kerran sarjana noin kolmen päivän välein. Yksi hoitokerta kestää 45 minuuttia (neulojen pitoaika 20-30 min). Akupunktiota voi tarvittaessa tehostaa sähköstimulaatiolla. PENS (neulasähköstimulaatio) hoito on erityisen tehokasta hermopinnettä tai hermovauriota hoidettaessa, tai silloin kun pelkällä neulalla saatava hoitovaste ei ole riittävä.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy akupunktiohoidostamme lisää: tapio@jamsanfysikaalinen.fi

Jämsän Fysikaalinen Hoitolaitos, Keskuskatu 13 a 2, 42100 Jämsä, Puh. 010 501 2750 | Mobiili