logologo

Palvelut: Kuntotestaus ja hyvinvointipaketit

 
Haluatko testata kuntoasi mukavasssa esim. työporukassa? Vai haluatko tarkempaa yksilöllistä tietoa omasta kunnostasi? Meillä on tarjolla useampia vaihtoehtoja oman tarpeesi mukaan, valitse siis mieluisin!
 
 
HEALTHY BOX - helppoa kuntotestausta
 
Nämä testit soveltuvat kaikenikäisille ja kokoisille helppoutensa ja turvallisuutensa vuoksi. Testit mahdollista tehdä myös liikuntarajoitteisille. Voit valita testit yksittäisinä tai yhteispakettina!!!
Kehonkoostumusmittaus
Tämä testi tehdään seisten Omron Karada Scan- laitteella. Se määrittä kehostasi mm. kokonaisrasvaprosentin, sisäelinten ympärillä olevan rasvaprosentin ja luustolihasprosentin. Itse testaus vie aikaa muutaman minuutin, mutta varaa aikaa myös keskustelulle ja mieleen tuleville kysymyksille. Vältä raskasta ruokailua, runsasta juomista ja vauhdikkaampaa liikkumista muutama tunti ennen testausta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maksimaalisen hapenottokyvyn mittaus lepotestinä
Tämä testi tehdään makuulla lepotestinä Polarin V800- mittarilla. Testillä määritetään hapenottokyvyn anaerobinen ja aerobinen kynnys. Itse testaus vie aikaa muutamia minuutteja, mutta varaa aikaa myös keskustelulle testin tuloksen pohjalta omaa kuntoiluasi ajatellen. Vältä raskasta ruokailua, runsasta juomista ja vauhdikkaampaa liikkumista muutama tunti ennen testausta.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
UKK- KÄVELYTESTI - terveysliikkujille
Tämä testi on suunnattu 20-65- vuotiaille terveysliikkujille. Paljon liikuntaa harrastaville tämä testi ei anna luotettavaa tietoa. Testin tarkoitus on arvioida maksimaalista aerobista kynnystä. Itse testaus tehdään 2 km kävelytestinä tasaisessa maastossa tasaisella kävelytahdilla. Tulokseen vaikuttaa tietenkin kävelyvauhti, ikä, sydämen syke lopussa ja BMI (painoindeksi). Aikaa testaukseen menee kävelyyn käytetty aika n. 15-20min, mutta jätä aikaa myös keskustelulle ja kysymyksille. Mukaasi tarvitset kelinmukaiset lenkkeilyvarusteet. Vältä raskasta ruokailua, runsasta juomista ja vauhdikkaampaa liikkumista muutama tunti ennen testausta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
FIRST BEAT - sykeanalyysi hyvinvointiin ja urheiluun
 
 
Firstbeat kuntotesti tekee kuntotestauksesta helppoa. Kuntotesti on mahdollista suorittaa lähes mistä tahansa kävely- tai juoksulenkistä, josta on mitattu syke ja nopeus sykemittarin avulla.
 
- turvallinen ja luotettava
- voidaan toteuttaa ulko- että sisätiloissa
- nopea palauteraportti kuntotestistä, johon voidaan kytkeä yksilöllinen harjoitusohjelma Firstbeat Kuntovalmentajan avulla
 
Kuntotesti perustuu juoksunopeuden ja sykevasteen välisen suhteen mallintamiseen. Malli ottaa huomioon myös nousukulmat, joten testi on mahdollista suorittaa myös mäkisessä maastossa.
 
Kuntotesti muodostaa arvion maksimaalisesta hapenottokyvystä (VO2max, ml/kg/min). Testin on todettu olevan vähintään yhtä luotettava, kuin submaksimaalinen polkupyörä- ergotesti.
 
Testin suorittamiseen ja palauteraportin, sekä ohjeistuksen antamiseen menee yhteensä noin 60 min.
 
 
 

Jämsän Fysikaalinen Hoitolaitos, Keskuskatu 13 a 2, 42100 Jämsä, Puh. 010 501 2750 | Mobiili